Külföld

2011.06.14. 04:59

Betört az amerikai szenátus számítógépes rendszerébe egy hackercsoport

Washington - Egy számítógépes hackercsoport azt állítja, hogy betört hétfőn az amerikai szenátus számítógépes rendszerébe.

MTI

A Lulz Security nevű kalózcsoport szenátusi fájlokat tartalmazó listát tett fel a világhálóra, bizonyítandó saját állítását. A közzétett dokumentumokban szemlátomást nincsenek érzékeny információk, de arról tanúskodnak, hogy Lulz Security valóban kutakodott a szenátus számítógépes rendszerében.
   
Szakértők szerint a dokumentumok hitelesek, és az eset nagyon kínos. A hackerek feltehetően felhasználónevekhez és titkos kódokhoz is hozzáférhettek.
   
A kötetlenül szerveződő internetes csoport korábban már több hangzatos kalózakciót hajtott végre, így betört a Sony elektronikai nagyvállalat és a Fox tévétársaság honlapjára is.
   
Az elmúlt két napban a világsajtó több tekintélyes intézmény elleni hackertámadásról adott hírt. Ismertté vált, hogy a közelmúltban feltörték a Nemzetközi Valutaalap számítógépes rendszerét, és megbénították a spanyol rendőrség honlapját is. Mindkét kibertámadást a magát Anonymousnak nevező nemzetközi hackercsoport hajtotta végre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!