Külföld

2012.04.02. 05:42

Áprilisi tréfa az izraeli haditengerészetnél

Egyetlen éjszaka alatt kellett felkészülnie három izraeli hadihajó legénységének egy tíznapos olaszországi hadgyakorlatra, de amikor vasárnap reggel indulásra készen álltak, az izraeli haditengerészet parancsnoka közölte, csak áprilisi tréfa volt, nem lesz semmilyen hadgyakorlat.

MTI/dpa

Az esetről a Jediót Ahronót című izraeli napilap számolt be.

A Haifa kikötőjében horgonyzó hajók a haditengerészet főnökétől kapták a parancsot, hogy azonnal készüljenek föl az olasz partoknál tartandó hadgyakorlatra.

A Times of Israel úgy tudja, értesítették a legénység tagjainak hozzátartozóit, hogy gyorsan vigyék Haifába a matrózok személyes holmijait. Emellett üzemanyagot és élelmiszert rakodtak be a hajókba.

A parancsnoknak úgy látszik, nincs jobb dolga (mint hogy vicceljen) - idézte az egyik szitkozódó matrózt az izraeli sajtó.

A hadsereg szóvivője azt mondta, levonják a tanulságokat az esetből, és lesznek következmények, de részleteket nem közölt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!