Külföld

2011.04.07. 15:38

Ámokfutás Rióban: tizenkét embert ölt meg egy iskolai lövöldöző

FMH - Lövöldözni kezdett egy férfi egy Rio de Janeiró-i általános iskolában csütörtökön: tizenkét embert megölt, majd magával is végzett - közölte a TV Globo brazil tévécsatorna rendőrségi forrásokra hivatkozva.

MTI

 

Huszonketten - köztük tanulók és az oktatási intézmény személyzete - megsebesültek, őket jelenleg az iskola körzetében, Realengóban található Albert Schweitzer kórházban ápolják. Többeket fejbelőttek, az ő állapotuk életveszélyes.
A 23 éves ámokfutó, Wellington Menezes Oliveira egykor az iskola tanulója volt. A fiatal hátrahagyott egy zavaros búcsúlevelet, amelyben azt magyarázta, hogy öngyilkos akar lenni.
Első értesülések szerint a jól öltözött Oliveira egy hátizsákkal érkezett az iskolába, és azt állította, hogy előadást fog tartani. Ezután tüzet nyitott egy harmadik emeleti osztályteremben.
A rendőrség szerencsére időben érkezett, és azonnal tűzpárbajba keveredett a támadóval. Oliveira - látva menthetetlen helyzetét - golyót eresztett a saját fejébe. A fiatalnál két pisztolyt találtak.

 


Ha a rendőrség nem érkezett volna ki ilyen gyorsan, sokkal komolyabb baj is történhetett volna, mert a fiatalnak még bőven volt muníciója - vélte a biztonsági erők egyik tisztségviselője.
Egyelőre nem tudni, hogy az iskola egykori tanulója miért nyitott tüzet, annyi azonban biztosnak tűnik, hogy az esetnek nincs köze a Rióban dúló drogháborúkhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!