Külföld

2010.03.28. 14:02

Akciófilmbe illő kaszinórablás Svájcban

Bázel - Álarcos fegyveresek rohantak le egy svájci kaszinót vasárnap, s a rablók több százezer dollárt zsákmányolva távoztak a vendégekkel teli szórakozóhelyről.

MTI

A francia határtól alig kétszáz méterre, Bázel mellett található Grand Casinóban történt rablásról a bázeli ügyészség számolt be vasárnap.

A hivatalos közleményből ítélve akciófilmbe illő jelenet játszódott le a kaszinóban: mintegy tíz, feketébe öltözött férfit két autóval érkezett kora hajnalban a kaszinóhoz. Egyikük pöröllyel betörte a bejárati ajtót, míg a többi, gépfegyverekkel és pisztolyokkal felfegyverzett bűnöző behatolt az épületbe.

A bűnbanda egyik tagja franciául a földre parancsolta a mintegy 600 vendéget és az alkalmazottakat is, míg társai kiürítették a földszinten és a felső emeleten lévő pénztárakat. Az ügyészségi közlemény szerint a bűnözők nem tudtak bejutni a páncélterembe, amelynek ajtajára többször rálőttek.

A rablás után a támadók kereket oldottak két ezüstszínű, francia rendszámtáblás Audival. Meneküléskor kirángattak autójából, és megvertek egy nőt, aki gépkocsijával véletlenül elállta a kaszinó bejáratát.

A rablásban néhány vendég és egy biztonsági őr könnyebben megsérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!