Külföld

2010.04.12. 20:18

A vatikáni államtitkár szerint a cölibátusnak nincs köze a pedofiliához

A papi nőtlenségnek nincs köze a pedofiliához - jelentette ki hétfőn Santiagóban Tarcisio Bertone bíboros, a Vatikán államtitkára.

MTI

Az egyházi államban lényegében miniszterelnöki tisztséget betöltő főpap szerint a gyerekek molesztálása mögött a homoszexualitás húzódik meg. "Sok pszichológus és pszichiáter kimutatta, hogy a cölibátus és a pedofília között nincs kapcsolat, de mint nemrég hallottam, sokan megállapították, hogy a homoszexualitás és a pedofília összefügg" - magyarázta Bertone.
"Ez a betegség az emberek minden csoportját érinti, és százalékarányban a papokat kisebb mértékben, mint másokat" - hangoztatta az államtitkár, hozzátéve: egy papnál az ilyen viselkedés nagyon súlyos, botrányos.
Tarcisio Bertone szerint XVI. Benedek pápa hamarosan új, meglepő kezdeményezést tesz a gyerekek szexuális zaklatásával kapcsolatban, de hogy az miben áll, nem árulta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!