Külföld

2008.11.14. 17:20

A hatvan éves Károly herceg sorsa a trónra való várakozás

<b>Nagy-Britannia</b> - A 60 éves születésnapját ünneplő <em>Károly</em> a legidősebb a walesi hercegek közül, és valószínűleg ő lesz majd a legidősebben trónra kerülő brit király is.

nincs nev

Mérföldkő egy hercegnek, akinek élete a várakozás - nyilatkozta a brit Guardian Károly herceg 60. születésnapja alkalmából. Károly hároméves kora óta számít trónörökösnek, ami azt jelenti, hogy 57 éve várakozik a trónra. 

Nagyanyja, az anyakirálynő is megérte századik születésnapját, édesanyja, II. Erzsébet pedig szintén kirobbanó formában van. Így válhat hamarosan Károly a leghosszabb ideje trónra váró walesi herceggé - írja az Origo. Felkészült arra is, hogy sohasem lesz király, ha édesanyja túléli őt. 

Károlyt születésnapján anyja egy 170 fős vendégseregből összeverbuvált díszvacsorán köszöntötte. Barátai egy vidéki házban ünnepelték, ahol fellépet Rod Stewart. A herceg felesége, Camilla hatvan különböző aprósággal lepte meg férjét, melyek között például túrabakancs és horgászbot is szerepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!