Külföld

2008.12.09. 18:53

A görög fiú temetése után is folytatódnak a zavargások

<b>Görögország</b> - A görög városokban három napja tartanak a zavargások és a tüntetések, melyek még éjjel is folytatódhatnak. Az ellenzék a kormány lemondását és előrehozott választásokat követelt kedden emiatt.

nincs nev

Egy rendőr lelőtt szombaton Athénban egy 15 éves fiút, aki társaival együtt rátámadt egy rendőrautóra. Kedden délután, magyar idő szerint 14 órakor kezdődött a kamasz temetése, amin mintegy hatezren vettek részt. A  szertartás után a temető mellett a rendőrök könnygázzal próbálták szétoszlatni a kődobáló fiatalok csoportjait, amelyek rátámadtak a jelen lévő tv-stábokra, és összetörték a környék boltjait is.

A városban  a tüntetők már délelőtt összecsaptak a rendőrökkel a Parlament előtt. A rohamrendőröknek könnygázat kellett bevetni a tömeg eloszlatására.  A randalírozók több boltot megrongáltak, a főtéren felállított karácsonyfa is leégett.

 Az elmúlt napok zavargásainak még nincs vége Athénban, éjjel tovább folytatódhatnak - hangzott el az MTV esti Híradójában. 

Az ellenzékiek előrehozott választásokat követelnek - írja a Hírszerző. A konzervatív kormány ugyanis már nincs olyan helyzetben, hogy meg tudja védeni az embereket a rendbontóktól - véli Jeórjiosz Papandreu, az ellenzéki Pánhellén Szocialista Mozgalom vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!