Külföld

2012.03.31. 16:48

640 millió dolláros lottónyereményét vitték el az Egyesült Államokban

Chicago - Minden idők legnagyobb, 640 millió dolláros (több mint 141 milliárd forintos) lottónyereményét vitte el a szerencsés nyertes péntek éjszaka az Egyesült Államokban.

MTI

A nyertes szelvényt a keleti parti Maryland állam egyik boltjában adták el, s még nem tudni, hogy az óriási összeg egy emberé-e, vagy osztoznia kell valakivel rajta.
   
A történelem legnagyobb lottónyereménye megszerzésének lehetősége lázba hozta az Egyesült Államok lakóit, akik 1,5 milliárd dollárt költöttek el szelvényekre abban a reményben, hogy a szerencse kegyeibe fogadja őket, s az elenyészően csekély (1 a 176 millióhoz) esély mellett is övék lesz a tömérdek pénz. Arizonában például valaki 2600 dollár értékben vásárolt lottószelvényt.
   
Ezzel természetesen még mindig kicsi volt az esélye, ugyanis 176 millió dollárt kellett volna elköltenie ahhoz, hogy biztosan övé legyen a nyertes számkombináció. Annál, hogy valaki ezt megnyerje, ötvenszer nagyobb az esélye annak, hogy villám csap belé (mivel az Egyesült Államokban évente 90 embert üt agyon a villám), s nyolcezerszer nagyobb valószínűséggel válik gyilkosság, áldozatává.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!