Külföld

2012.08.29. 05:07

Obama meggyilkolására és a kormány megdöntésére készült négy amerikai katona

Barack Obama megölésére és az amerikai kormány megdöntésére készült négy anarchista katona, akiknek ügyét a Georgia állambeli Ludowiciben tárgyalják - közölte kedden az amerikai sajtó.

MTI

Az összeesküvők emellett el akarták foglalni a georgiai Fort Stewart katonai bázist, és arra szövetkeztek, hogy a levegőbe röpítsék a savannah-i Forsyth Park szökőkútját. A terveik között szerepelt még, hogy Washington államban felrobbantsanak egy duzzasztógátat, és hogy megmérgezzék az almatermést.
A vád által "belföldi terrorszervezetként" emlegetett négyek tavaly decemberben agyonlőtték egy volt bajtársukat, a 19 éves Michael Roarkot és annak 17 esztendős barátnőjét, Tiffany Yorkot, hogy titokban tartsák az összeesküvésüket, valamint a 87 ezer dollárért összevásárolt arzenáljukat.
Az egyik katona, a 26 éves Michael Burnett őrvezető vádalkut kötött - egyebek között emberölésben és bűnszervezetben való részvételben bűnösnek vallotta magát - és a társai ellen tanúskodott. Vallomása szerint a csoport a FEAR (magyarul: félelem) nevet választotta, a rövidítés a Forever Enduring Always Ready (örökké kitartó, mindig kész) kifejezés szavainak kezdőbetűiből áll össze.
A vallomás szerint a csoport vezetője a Fort Stewartban szolgáló Isaac Aguigui közlegény volt, a másik két tag pedig Anthony Peden őrmester és Christopher Salmon közlegény.
Aguigui abból a félmillió dollárból finanszírozta az összeesküvő csoport tevékenységét, amelyet a terhes feleségének tavaly bekövetkezett "erősen gyanús" körülmények között bekövetkezett halála után kapott a biztosítótól.Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!