Külföld

2012.08.30. 08:06

A kamerák előtt vágta fel az ereit egy olasz bányász (videó)

Nemcsak az újságírókat, de saját kollégáit is sokkolta az az olasz bányász, aki egy sajtótájékoztató után a kamerák előtt vágta fel az ereit.

LiveInfo

A szardíniai bányászok néhány napja robbanószerrel és gépekkel torlaszolták el egy bánya folyosóit Cagliari közelében, mintegy négyszáz méteres mélységben. Azért tiltakoznak, mert attól tartanak, hogy a kormány leállítja a szénkitermelést. Stefano Meletti pedig rendkívül figyelemfelkeltő lépésre szánta el magát, amikor egy sajtótájékoztató után egyszerűen megvágta magát egy késsel. A kollégái azonnal a segítségére siettek és megpróbálták megállítani a kétségbeesett férfi, szerencsére sikerült megakadályozni, hogy komolyabb sérüléseket szenvedjen.

Munkájuk megmentése érdekében a bányászok terveket dolgoztak ki, választ azonban nem kaptak a római minisztériumtól, ezért a dolgozók azt tervezik, hogy addig maradnak lent a bányában, amíg döntés nem születik a bánya jövőjéről. A bánya dolgozói már 1984-ben, 1993-ban és 1995-ben is bányafoglalással tiltakoztak. 1995-ben száz napig nem jöttek fel a föld mélyéből. A Szardínia tartomány által üzemeltetett Carbosulcis Szardínia és Olaszország utolsó még működő szénbányája.

Videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!