Külföld

2012.06.05. 13:19

Drónokkal figyelnének

Kismarton - Pilóta nélküli felderítő repülőgépek vásárlását tervezi az osztrák hadsereg, melyeket akár a határőrizetben is bevethetnének.

Vas Népe

Az MTI információi szerint Norbert Darabos osztrák védelmi miniszter hétfőn Kismartonban arról beszélt, hogy a minisztérium felderítő gépeket, úgynevezett drónokat vásárolna katasztrófa-elhárítás céljából, melyeket akár az osztrák belügyminisztérium is használhatna a határtérség megfigyelésére. Hozzátette, hogy a drónok az emberi jogokat nem sértik, azaz nem fürkésznék ki velük az emberek magánéletét.

Alkalmazásukra azért lenne szükség, mivel a schengeni övezet bővítése után a bűnelkövetések száma öt százalékkal nőtt Burgenlandban. Ami többek között annak tudható be, hogy tavaly decemberben lejárt az osztrák katonák határőrizeti segédszolgálata, mellyel a rendőrség munkáját segítették.

Szintén drónokat használt az amerikai hadsereg a pakisztáni bevetések során. Az osztrák gépek azonban nem lennének fegyverrel felszerelve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!