Külföld

2012.04.13. 13:39

Szokatlan időjárás Kínában

Délnyugat-Kínát a jég veri, a középső országrészben hatalmas a köd, északkeleten esett a hó a kínai média pénteki jelentései szerint.

MTI

A délnyugat-kínai Kujcsou (Guizhou) tartományban egy ember meghalt, 99 megsérült és 105 ezren várnak azonnali költöztetésre, vagy szorulnak segítségre, mivel a térségben súlyos jégvihar pusztított.

A központi kormány katasztrófa-védelmi terv kidolgozására utasította az illetékes országos szervet, valamint a polgári ügyek minisztériumát. Helyi jelentések szerint a jég több mint négyezer házat rongált meg, az anyagi veszteség 252 millió jüan (9 milliárd forint).

A mostoha időjárás csaknem 422 ezer embernek okozott kárt a tartományban, a mentést és a segélyek helyszínre szállítását a hatóságok megkezdték.

A közép-kínai Jicsangnál (Yichang) megközelítette a 600-at azoknak a hajóknak a száma, amelyek a sűrű köd miatt nem haladhatnak tovább a Három szoros vízerőmű gátjánál. A hajóforgalom reggel hat és délután négy óra közötti leállítását azt követően határozták el, hogy a látótávolság a Jangce folyón 500 méter alá csökkent.

A kínai média és az internet péntekre megtelt az északkel-kínai Hejlungcsiang (Heilongjiang) tartomány székhelyén, Harbiban készült fényképekkel. A város csütörtökön fehérbe öltözött. A képek tanúsága szerint a közlekedés lelassult, munkába álltak a hókotrók, a járókelők pedig sapkát vettek, ernyőt nyitottak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!