Külföld

2012.04.18. 13:58

Lefokozták Sálóm Ejznert

Megfosztották parancsnoki tisztségétől és két évre eltiltották a parancsnoki feladatok ellátásától Sálóm Ejzner izraeli alezredest, aki géppisztolya tusával arcon ütött egy dán állampolgárságú, palesztinbarát tüntetőt szombaton Ciszjordániában - jelentette be hétfőn egy katonai szóvivő.

MTI

A 10-es Csatorna kereskedelmi tv filmre vette, amint az alezredes megüti az aktivistát egy úttorlasznál al-Audzsa település közelében, Jerikótól északra. A felvételt a tv vasárnap játszotta le, s az internetre is felkerült.

Ejznert felmentették hadosztályparancsnok-helyettesi tisztsége alól, és a tervekkel ellentétben nem töltheti be a vezetőhelyettesi állást a tisztiiskolán sem. A hadsereg kötelékéből azonban nem bocsátják el - közölte a katonai rádió.

A katonatiszt azt hangoztatta, hogy a tévében bemutatott videofelvétel "nem mondja el az egész történetet": az ütés előtt a dán aktivista eltörte az ő két ujját. A dán férfi szerint viszont az esemény "teljesen erőszakmentes" volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!