Külföld

2012.04.20. 13:48

Gyorsan vizsgálja az EU Magyarországot

"Gyorsan halad" az Európai Bizottság a Magyarország elleni kötelezettségszegési eljárások keretében legutóbb adott válaszok elemzésével, és a testület "rövidesen" készen lehet az azokkal kapcsolatos döntésre - jelezte pénteken Brüsszelben az európai uniós végrehajtó testület szóvivője.

MTI

Alejandro Ulzurrun de Asanza y Munoz - aki a bizottság szokásos napi sajtótájékoztatóján egy ezzel kapcsolatos kérdésre válaszolt - hozzátette: egyelőre nem tud időpontot mondani arra, mikor készül el az értékelés teljes egészében.

Az év elején indított kötelezettségszegési eljárások keretében, illetve két másik témában a kormány határidőre válaszolt a bizottságnak, most a végrehajtó testületnek kell döntést hoznia a feleletek alapján.

A brüsszeli szóvivő pénteken megerősítette azt is, hogy José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnök jövő kedden Brüsszelben találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel. Mint mondta, informális jellegű eszmecseréről van szó, amelyen a "nyitott témákat" tekintik át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!