Külföld

2012.03.27. 14:48

Tűzriadó volt Károly herceg és Kamilla dániai díszvacsoráján

Váratlan drámába csöppent hétfő este Károly walesi herceg és Kamilla, Cornwall hercegnője, amikor tűz ütött ki a koppenhágai Amalienborg palotában, ahol épp egy díszvacsorán vettek részt.

MTI

Az apró tűzeset este negyed tízkor, nem sokkal a vacsora kezdete után ütött ki. A dán királyi család téli rezidenciájának számító Amalienborg palota riasztói azonnal megszólaltak, és némi füst is beáramlott a bankett-terembe.

Három tűzoltóautó és számos rendőr is a helyszínre sietett. Kasper Ninn Johansen, a koppenhágai tűzoltó-kapitányság illetékese azonban úgy ítélte meg, hogy szükségtelen kiüríteni az épületet, habár a palota alig nyitott ablakai megnehezítették a füst távozását.

"Rosszabbul festett a helyzet, mint amilyen valójában volt - idézte az illetékest a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása (www.telegraph.co.uk ). - Ezért úgy döntöttünk, hogy nem evakuáljuk az épületet, a vendégek bent maradhattak."

Károly walesi herceg és felesége a múlt hét elején kezdték meg skandináviai "királyi jubileumi turnéjukat", amelynek norvég és svéd állomásai után hétfőn érkeztek meg Dániába. A koppenhágai Kastrup repülőtérről a Helsingor városában fekvő Kronborg-kastélyba látogattak, William Shakespeare Hamlet című drámájának a színhelyére.

Később felkeresték a Kastellet erődítményt, ahol koszorúval tisztelegtek a dán katonák emléke előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!