Külföld

2012.02.20. 19:08

Obama a Fehér Házba várja Netanjahut

Barack Obama március 5-re fehér házi látogatása hívta meg Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt - közölte hétfőn az amerikai elnök hivatala.

MTI

A meghívást Netanjahunak Tom Donilon, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója adta át, aki háromnapos látogatást tett Izraelben. Donilon megbeszélést folytatott Ehud Barak izraeli védelmi miniszterrel, Beni Ganc vezérkari főnökkel és Jaakov Amidror nemzetbiztonsági tanácsadóval is.

A közlemény szerint a felek áttekintették a "kölcsönös érdeklődésre számot tartó biztonsági kérdések teljes körét", s a vizit részét képezte az Egyesült Államok és Izrael közötti "folyamatos és intenzív párbeszédnek". A Fehér Ház szerint a látogatás tükrözte Washington "rendíthetetlen elkötelezettségét" Izrael biztonsága iránt.

Az izraeli kormányfői hivatal már február elején közölte: Netanjahu márciusban Washingtonba látogat, hogy a sokévi hagyományok szellemében felszólaljon az Izraelt támogató befolyásos lobbycsoport, az IPAC éves tanácskozásán. Az amerikai-izraeli csúcstalálkozót csak most jelentették be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!