Külföld

2012.01.04. 10:01

Mérgezett macskával gyilkolt

Vélhetően mérgezett macskahússal öltek meg egy milliárdos vállalkozót Kínában.

MTI

A 49 éves férfi egy étteremben üzleti vacsorán lakmározott be főtt macskahúsból, amelybe - a rendőrség gyanúja szerint - egy üzletfele mérgező növényt (Gelsemium elegans) juttatott. A vacsorán hárman vettek részt, mindegyikük rosszul lett, de csak az üzletember halt bele a mérgezésbe.

A rendőrség először az étterem szakácsát vette őrizetbe, mert az hitte, hogy hanyagság okán egészségre ártalmas étket szolgált fel. Az elhunyt hozzátartozói azonban nem hitték, hogy egyszerű ételmérgezés végzett volna a férfival és nyomást gyakoroltak a rendőrségre, hogy az tovább nyomozzon, és a hatóság őrizetbe is vette a vacsorát túlélő üzletfelet, egy önkormányzati tisztségviselőt.

A macskavacsorán az áldozat egy barátja volt a harmadik fő. Vallomása szerint már korábban is megfordultak többször az étteremben, és általában macskát ettek, ám ezúttal kesernyésebb volt a megszokottnál az étel, ezért ő alig evett belőle, és a gyilkosság gyanúsítottja is csak módjával eszegetett. Az áldozat viszont jól belakott. Már az étteremben rosszul lett, kórházba száguldottak vele, de az orvosok nem tudták megmenteni. A vacsora még december 23-án volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!