Külföld

2011.10.10. 12:49

Álommunka - Bálnákkal suttogót keres a Dominikai Köztársaság

Különleges munkára keres vállalkozó kedvű fiatalt a Dominikai Köztársaság: egy hónapon át kell részt venni a karibi sziget bálnamegfigyelésein és blogon keresztül informálni a tengerek óriásai, a természetvédelem és a környezetbarát turizmus iránt érdeklődőket.

MTI

A CEBSE természetvédelmi szervezet által életre hívott projektet már második alkalommal hirdetik meg. A reklámozás mellett az akciónak egyéb célja is van: arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy a bálnamegfigyeléseknek mint turisztikai csáberővel bíró programnak csak akkor van jövője, ha a természetet óvó formában zajlik, és nem ijeszti el az állatokat a területről.

A Dominikai Köztársaság vizeiben január és március között évente mintegy háromezer púpos bálna hozza világra borját.

A pályázatra tizennyolcadik életévüket betöltöttek jelentkezhetnek október 15-ig. Feltétel az angol nyelv ismerete és a "blogolásban" való jártasság. A napimádó bálnarajongók a www.walfluesterer.de internetes oldalon jelentkezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!