Külföld

2011.09.05. 19:52

Meghalt a balesetet szenvedett Salvatore Licitra

Róma - Belehalt sérüléseibe hétfőn a napokban súlyos balesetet szenvedett Salvatore Licitra operaénekes, akit Luciano Pavarotti méltó utódaként tartottak számon.

MTI

A 43 éves tenort egy szicíliai kórházban ápolták, de sérülései olyan súlyosak voltak, hogy nem tudtak rajta segíteni. Szerveit felajánlották transzplantációra, a döntést a művész édesanyja, Paola Licitra hagyta jóvá.

Az olasz sajtóban Luciano Pavarotti örököseként emlegetett operaénekest augusztus 27-én Ragusa közelében érte baleset, robogójával falnak ütközött. A művész vélhetően nem viselt bukósisakot, az ütközésben súlyos koponya-, arc-, mellkasi és belső sérüléseket szenvedett.
   
Licitrát a cataniai Garibaldi Kórházba szállították, rögtön megműtötték, de mély kómába került, és már nem lehetett felébreszteni.
   
Az operaénekes szicíliai szülők gyermekeként 1968-ban Svájcban - Bernben - született. Az olasz szigetre azért utazott, hogy szeptember elején díjat vegyen át. Kedvelt szerepei közé Giuseppe Verdi és Giacomo Puccini művei tartoztak. A nemzetközi áttörést 2002-ben érte el, amikor Pavarotti helyett Cavaradossit énekelte Puccini Tosca című darabjában a New York-i Metropolitan Operában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!