Külföld

2011.09.19. 08:18

Fegyveres támadás: halottak Burundi fővárosában

Bujumbura - Kéttucatnyian vagy annál is többen meghaltak, és húszan megsebesültek egy fegyveres támadásban, amely vasárnap este történt Burundi fővárosa, Bujumbura közelében - közölték helyi illetékesek.

MTI

Hangsúlyozták, hogy csak az első jelentések szólnak 24 halottról, vagyis az áldozatok száma még nem végleges. Tizenhárom-tizenhat ember a helyszínen halt meg, mások kórházba szállítás közben. A sebesültek közül többen válságos állapotban vannak. Az őket fogadó egyik bujumburai kórház orvosa szerint nincs elég vér, eszköz és orvos az ellátásukhoz.
   
A vérengzés a fővárostól mintegy 13 kilométerrel nyugatra fekvő Gatumba településen történt, amely a Nemzeti Felszabadítási Front (FNL) nevű lázadószervezet fellegvárának számít. Szemtanúk szerint mintegy tucatnyi ismeretlen, egyenruhás támadó kalasnyikovokkal és gránátokkal behatolt egy szórakozóhelyre, a vendégeket felszólította, hogy feküdjenek a földre, s körülbelül húsz percen át lövöldözött.
   
Az egyik sebesült szerint lázadók voltak. "A támadók nem egyszerű banditák voltak, hanem harcosok, lázadók (...) erre meg is esküszöm, láttam őket" - mondta.
   
Burundiban ismét elszaporodtak az erőszakos cselekmények, kivégzésszerű gyilkosságok, s emiatt megfigyelők a nagyobb szabású ellenségeskedések kiújulásától tartanak az országban, ahol a hosszú polgárháborúnak közel 300 ezer halálos áldozata volt 1993 és 2006 között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!