Külföld

2011.08.30. 18:17

Ultimátumot intéztek Kadhafi megmaradt híveihez a líbiai felkelők

Ultimátumot intézett a líbiai lázadókat irányító Átmeneti Nemzeti Tanács (ÁNT) feje Moammer Kadhafi megbuktatott líbiai vezető Szirt városában és az ország más részeiben megmaradt híveihez: vagy megadják magukat szombatig, vagy a felkelők katonai erővel számolnak le velük.

MTI

Ötvenezer elesettről beszélnek Líbiában

A líbiai felkelők egyik katonai parancsnokának becslése szerint mintegy 50 ezer ember vesztette életét a polgárháborúvá szélesedett felkelés kitörése óta.

Az adatot a nyugati hegyvidékből Tripoli felé nyomuló, és a fővárost végül elfoglaló csapatokat vezető Hisám Buhagiar ezredes, az Átmeneti Nemzeti Tanács tagja közölte kedden. 
Miszrátában és Zlítenben szerinte 15-17 ezer ember halt meg, és sokan vesztek oda a Nafúsza-hegységben is, akárcsak Adzsdábijában és Bregában - mondta a brit hírügynökségnek. Az utóbbi városok többször is gazdát cseréltek a háború során. Az ezredes az eltűnteket is veszteségként írta le, így jön ki az ötvenezres szám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!