Külföld

2011.08.10. 06:55

Kalasnyikovval lövöldöző sztriptíztáncosnőt és testvéreit körözi az FBI

Washington - Egy rendőrjárőr elleni fegyveres támadás és bankrablás miatt országos körözést adott ki egy sztriptíztáncosnő és két fivére ellen a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) - közölték kedden az amerikai lapok.

MTI

A sajtóban Dougherty-banda néven emlegetett testvérek nem reagáltak a szívbeteg anyjuk felhívására, hogy adják fel magukat. A 26 éves Lee Grace Dougherty, 21 esztendős öccsével Ryan Doughertyvel és 26 éves féltestvérével, Dylan Dougherty Stanley-vel csütörtökön a floridai Zephyrillisben tüzet nyitott egy rendőrre, aki gyorshajtás miatt megpróbálta megállítani őket. A rendőr nem sérült meg, de a rá AK-47-es gépkarabélyokból kilőtt 20 golyó egyike kilyukasztotta autójának egyik gumiját.
   
Még aznap, a lövöldözés helyszínétől mintegy 320 kilométerre a testvérek maszkot öltöttek, és kiraboltak egy bankot Georgia államban. Mindegyiküknél fegyver volt, amellyel a pénzintézet mennyezetébe lőttek. Az elrabolt összegről nem tettek közzé tájékoztatást.
   
Az FBI szerint a testvérek feltehetően azért lőttek rá az őket üldözőbe vett rendőrre, mert tartottak a hatóságoktól, a sztriptíztáncosnő ugyanis megsértette feltételes szabadlábra helyezés feltételeit. Lee Grace Doughertyt legutóbb azért vették őrizetbe, mert megrongált egy autót, majd távozott a helyszínről. Az legifjabb Doughertyt augusztus 1-jén 12 évi, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, miután 400 szexuális tartalmú SMS-t küldött egy 11 éves lánynak.
   
"Eljött az ideje, hogy mind meghaljunk" - üzenték vissza a körözött testvérek SMS-ben, amikor az anyjuk megadásra kérte őket.
   
"Szeretek gazdálkodni, emberekre lövöldözni és autókat összetörni. Paraszt vagyok, aki erre büszke. Szeretek súlyosan megverni embereket a testvéreimmel" - írta a Flickr internetes fotómegosztó oldalon Lee Grace Dougherty.
   
A rendőrség a Dougherty testvérek otthona alatt egy bunkert talált, amelyben feltételezések szerint fegyvert rejtegettek.
   
"Nem hiszem, hogy ennek jó vége lesz" - jelentette ki a New York Post bulvárlapnak nyilatkozva Brendon Bookman főiskolai matematikatanár, aki hét hónappal ezelőtt eljegyezte a sztriptíztáncosnőt.
   
A kétszer elvált, 43 éves Bookmant májusban őrizetbe vették családon belüli erőszakért. Az eset ugyanazon a napon történt, amikor a jövendőbelijét gépkocsi-rongáláson kapták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!