Külföld

2011.07.25. 08:08

Dobermann-füleket plasztikáztak egy férfinek

Heves vitát váltott ki a cseh orvostársadalomban, hogy engedve a paciens kérésének, cseh plasztikai sebészek dobermannéhoz hasonlóra szabták egy férfi fülét.

MTI

A Mladá Fronta Dnes című cseh lap szerint nem ez volt az első, orvosok által kielégített különleges igény, amely már a törvényesség határát súrolja.
   
„A törvény ezt nem tiltja” – szögezte le Dagmar Pohunková, az egészségügyi minisztérium etikai bizottságának volt elnöke arra a kérdésre válaszolva, hogy vajon az orvosok orr helyébe beültethetnek-e elefántormányt. Mint mondta, az embereknek megoszlik a véleménye arról, mi a szép és mi a csúnya. Egyetlen szabály van a plasztikai sebészetben: nem szabad a paciensnek súlyos károsodást okozni – mondta.
   
A férfi műtétje sikerült, de a porc rosszul gyógyult, és gennyesedni kezdett a füle, ezért bepanaszolta a klinikát.
   
Foglalkoztunk a férfi panaszával, de úgy találtuk, hogy az orvosok nem hibáztak. A porc rossz gyógyulása a normális műtéti kockázatok között szerepel – hangsúlyozta Jana Vendralová, a Cseh Orvosi Kamara illetékes bizottságának elnöke.
   
A lap szerint gyakorlatilag minden lehetséges, amíg a paciens talál orvost a kívánságai kielégítésére, még ha olyan villás nyelvet kíván is, mint a gyíké.
   
Az orvosoknak azonban még akkor sem szabadna eleget tenni az extravagáns kívánságoknak, ha lehetséges a beavatkozás – vélte Ján Mesták plasztikai sebész.
   
Egy másik, Roman Kufa elmondta: elutasította egy nő kérését, aki klinikáján háromliteres mellimplantátum beültetését kérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!