Külföld

2011.05.14. 05:13

Meghalt egy japán munkavállaló a fukusimai atomerőműben

Összeesett és meghalt egy szerződéses munkavállaló a földrengés és szökőár által súlyosan megrongált fukusimai atomerőműben szombaton.

MTI

Macumoto Naojuki, az erőművet üzemeltető Tokyo Electric Power (Tepco) társaság szóvivője elmondta, hogy a hatvanas éveiben járó férfi a radioaktív víz megtisztításához szükséges eszközöket szállított az erőműben. Munkahelyén összeesett és a kórházba szállítás után meghalt.
Egyelőre nem tudják, hogy mi okozta a munkás halálát. Az biztos, hogy nem szenvedett sugárfertőzést. A szükséges védőfelszerelést - maszkot, kesztyűt és védőruhát - viselte, s az első gyorsellenőrzés nem mutatott ki az egészségre káros mennyiségben sugárzó részecskéket sem az öltözékén, sem a testén.
Japánban több mint két hónapja küzdenek az ország történelmének legsúlyosabb nukleáris üzemi balesetével, amelyet az váltott ki, hogy áramhiány miatt leállt a fukusimai atomerőműben a reaktorok hűtőrendszere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!