Külföld

2011.04.26. 15:29

Líbia - A NATO cáfolja, hogy likvidálni akarta Kadhafit

A NATO cáfolta kedden, hogy a tripoli katonai parancsnokság hétfői bombázása a líbiai vezetőt célozta volna, valójában a válság diplomáciai megoldását szorgalmazza.

MTI

Charles Bouchard tábornok, a NATO-hadműveletek kanadai parancsnoka közölte, hogy a Tripoli közepén fekvő Báb-el-Azizíja épületkomplexum elleni támadás egy katonai parancsnokság ellen irányult.
Bouchard elmondta, hogy a komplexum "egy katonai övezet, ahol különféle épületek és rezidenciák állnak ... és különféle katonai parancsnokságoknak és irányító központoknak ad otthont".
A tábornok szerint Kadhafi nem volt a helyszínen. "Ezzel véget akarunk vetni az erőszaknak és a párbeszéd és diplomácia légkörét akarjuk megteremteni" - fűzte hozzá.
Musza Ibrahim, a líbiai kormány szóvivője hétfőn Tripoliban gyilkossági kísérletnek nevezte, hogy a NATO olyan épületkomplexumot rombolt le, amelyet Moammer el-Kadhafi is használt, és ahol politikai hivataloknak van a székhelyük. Azt állította, hogy a támadásban hárman haltak meg az irodisták és a biztonsági személyzet tagjai közül, míg 45-en megsebesültek. Kijelentette, hogy Kadhafi sértetlen, jól van, egészséges, és nem rejtőzködik, hanem biztos helyen van. A szóvivő terrorista akciónak minősítette a NATO-támadást, és feltette a kérdést, hogy azzal hogyan lehet civileket védeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!