Külföld

2010.07.14. 07:11

A Katrina hurrikán elől menekülőkre lőttek a rendőrök

Washington - Vádat emeltek hat amerikai rendőr ellen kedden, mert 2005 augusztusában a New Orleansban pusztító Katrina hurrikán elől menekülőkre lőttek, illetve hamis bizonyítékokkal próbálták meg eltussolni az ügyet - közölte az amerikai igazságügy-minisztérium.

MTI

Négy rendőrt azzal vádolnak, hogy tüzet nyitott egy menekülő családra, további két rendőrt pedig az igazságszolgáltatás akadályozása miatt fogtak perbe. A rendőrök lövései két személyt megöltek.
   
A rendőrök egy hídon lőttek rá a családra, egy 17 éves fiú meghalt, másik négy ember megsebesült. Néhány perccel később egy testvérpárt vettek célba, és az egyik, 40 éves szellemi fogyatékos fivért a hátán ért halálos lövés.
   
A négy rendőr életfogytig tartó szabadságvesztésre számíthat, de akár halálra is ítélhetik őket - mutatott rá az igazságügy-minisztérium közleménye.
   
Két magas rangú rendőrtisztet azzal vádolnak, hogy igyekeztek megakadályozni az igazság felderítését. Az incidensről készített jelentésükben azt állították, hogy a hídon egy tűzfegyvert és töltényhüvelyeket találtak egy hónappal később, és egy gyanúsított tett kísérletet a rendőrök meggyilkolására, akik így jogszerűen használták fegyverüket. A két rendőrtisztre akár 120, illetve 70 évi börtönbüntetést is kiszabhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!