Külföld

2010.06.18. 15:29

Gyilkosság a kuvaiti királyi udvarban

Agyonlőtte a kuvaiti uralkodócsalád egyik tagját a saját nagybátyja.

MTI

A Perzsa-öböl menti országok sajtója pénteken tudósított arról, hogy az 52 éves Bászil Szálem asz-Szabáh sejket a kastélyában a  nagybátyja pisztollyal lelőtte. A két férfi a végzetes lövések eldördülése előtt autók miatt kapott hajba egy népesebb társaságban. Az asz-Szabáh család mindössze annyit mondott, hogy a herceg csütörtökön halt meg, és szombaton temetik majd el.
Helyi sajtóértesülések szerint elfogták a tettest, a sejk nagybátyját, aki a hadsereg tisztje és húsz évvel fiatalabb, mint áldozata. A nagybácsi egy nagyobb társaságban elhangzott szópárbaj után négyszemközti tanácskozásra invitálta unokaöccsét. Röviddel ezután a vendégek pisztolylövéseket hallottak az egyik szomszédos szobából, majd ráleltek vérbe fagyott vendéglátójukra, akit azonnal kórházba szállítottak. A férfi életét az orvosok már nem tudták megmenteni.
A meggyilkolt Bászil az olajmonarchia egykori emírjének, az 1965 és 1977 között hatalmon lévő Szabáh asz-Szálem asz-Szabáhnak egyik unokája volt. Az 52 éves férfi a tavaly alapított Kuwait 1/4 Mile Auto and Motorcycle Club  nevű autóklubot vezette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!