Külföld

2010.05.22. 04:38

Indiai repülőgép-katasztrófa: vannak túlélők!

Legalább nyolc túlélője van a dél-indiai Mangalorban történt szombati repülőgép-katasztrófának, 158 ember meghalt. Az Air India Express légitársaság Dubajból érkező Boeing 737-800 típusú járatának fedélzetén 166-an tartózkodtak.

MTI

 A gép túlfutott a leszállópályán, és egy erdő fáinak ütközve lángba borult.
 Anup Szrivasztava, a légitársaság igazgatója közölte, hogy nyolcan túlélték a balesetet. Az összes utas indiai állampolgár volt.  
A túlélők állapota válságos. Az NDTV indiai hírtelevízióban bemutatott felvételeken egy súlyosan megégett férfi volt látható a kórházban. Később egy riadt tekintetű nőt mutattak egy hordágyon. Egy további képsoron egy gyermek volt látható, akit éppen orvosi ellátásban részesítettek. A helyszínen, az erdőben a gép égő roncsai mellett elszenesedett holttestek hevertek szanaszét. A tűzoltók hatalmas erőfeszítéssel igyekeztek megfékezni a lángokat.

Egy túlélő a TV9 tv-társaságnak a kórházban elmondta, hogy a gép kettétört. Ő a zuhanást követően ugrott ki a gépből, és látta, hogy mások is ezt teszik. Hatalmas zajt hallott, mintha kipukkadt volna egy gumikerék. A gép elején próbált meg kimászni, de látta, hogy ott nagy a tűz, ezért hátrament, és ott mászott ki. 
 Egy szemtanú arról számolt be, hogy a reptéren kis eső volt. A gép leszálláskor megcsúszott a nedves betonon, majd lángba borult. Az emberek a géphez szaladtak, hogy segítsenek - tette hozzá,
 Egy évtizede ez volt India legsúlyosabb légi katasztrófája, ahol az utóbbi időben több magán légitársaság jött létre a vagyonosodó indiai középosztály utazási igényének kielégítésére.
 A nagyobb reptereken, így Mumbaiban (Bombay) és Újdelhiben történt több balesetet követően az országban vita kezdődött arról, hogy mennyire képes a siralmas indiai infrastruktúra lépést tartani a gazdasági fejlődés egyre gyorsuló ütemével.
Manmohan Szingh indiai kormányfő részvétét nyilvánította a légi szerencsétlenségben meghalt emberek hozzátartozóinak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!