Külföld

2010.03.02. 11:24

Robbanás döntött romba egy jemeni házat

FMH - Egyes források szerint 19, mások szerint 12 halottja van egy jemeni robbanóanyag-raktárban történt keddi robbanásnak. A detonáció oka egyelőre nem ismert.

MTI

Egy helyi illetékes elmondta: a baleset az ország déli részén, a fővárostól, Szanaától 270 kilométerre délnyugatra található Taizz városában történt. Kórházi források szerint tizenöten megsebesültek. 
A kora reggeli órákban bekövetkezett detonáció egy hatlakásos, háromszintes épületet döntött romba. Egyelőre nem ismeretes, miért következett be robbanás.  Annyit tudni hogy a robbanóanyagot - az útépítéshez használt dinamitot  - az összedőlt ház földszintjén lévő raktárban tárolták. A helyiség egy vállalkozóé volt, de a tulajdonos nem a házban lakott. Két környező épületben is károk keletkeztek. 
A mentőalakulatok egyelőre kilenc holttestet emeltek ki a romok alól, de egyes feltételezések szerint még legalább tízen a törmelékek alatt lehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!