Külföld

2010.01.14. 08:41

Jelentős kínai segítség Haitinak

FMH - A kínai média jelentése szerint az ország már útnak indított egy 60 fős mentőalakulatot a földrengés sújtotta Haitira, valamint egymillió dolláros segélyt nyújt a karibi szigetországnak.

MTI

Kínának nincs diplomáciai kapcsolata Haitival, viszont az országban 125 békefenntartó rendőr teljesít szolgálatot, akik közül - az államtanács közleménye szerint - a romok nyolcat maguk alá temettek.
A kínai államelnök és a miniszterelnök eligazításuk alkalmával a helyszínre küldötteknek elsősorban a romok alá szorult emberek mentését, a kínai állampolgárok védelmét és a humanitárius ellátásban való részvételt írták elő.
A csoport tagjai kutatásban és mentésben jártas szakemberek, orvosok és három mentőkutya. Élelmiszer- és gyógyszersegélyt is vittek magukkal.
A kínai külügyi szóvivő korábban a kínai kormány együttérzéséről biztosította a haiti lakosokat, azzal a reménnyel, hogy "vezetőikkel és a nemzetközi segítséggel sikerül mielőbb felépíteni otthonaikat".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!