Külföld

2009.12.19. 05:44

Megműtötték a tűkkel teleszúrkált kisfiút

Megműtötték pénteken az orvosok azt a kétéves brazil kisfiút, akinek a testébe volt mostohaapja afrobrazil vallási rítust követve szúrt bele több tucat tűt - jelentette be a műtétet végző salvadori kórház.

MTI

Miután a kisfiú mellkasáról, hasáról és gerincéről röntgen- és CT-felvételeket készítettek, az Ana Néry kórház orvosai úgy döntöttek, hogy három beavatkozást végeznek el. Az első műtétet pénteken kezdték meg: az orvosoknak ennek során kellett eltávolítaniuk a szívéhez veszélyesen közel lévő két, illetve a tüdeje közelében lévő harmadik tűt.
A kórház közleménye szerint a műtét legalább tíz óráig tart. Az eredményéről szombatig nem tájékoztatnak.
A másik két műtét során a hasában és a nyaki részen lévő tűket távolítják el. Időpontokat egyelőre nem tűztek ki, minden a kisfiú állapotától függ.
A fájdalmaktól szenvedő és hányó gyermeket egy hete vitte be édesanyja Ibotirama kisváros kórházába. Miután a röntgenfelvételek kimutatták testében a tűket, a barreirasi kórházba vitték, ahonnan azonban állapota miatt helikopterrel tovább szállították egy speciális klinikára a Bahia állambeli Salvador városba.
A rendőrség szerdán vette őrizetbe Roberto Carlos Magalhaes 30 éves kőművest, aki a kezdeti tagadás után csütörtökön bevallotta, hogy ő szúrta bele a tűket a gyermekbe két nő segítségével. A férfi azt vallotta, hogy egy transzba esett nő parancsára szurkálta tele tűkkel a kisgyereket - közölte csütörtökön a rendőrség. A hatóság összesen három személyt (a tettest és két nőt) vett őrizetbe.
Egy rendőrségi forrás szerint a nevelőapát új partnere, a candomblé nevű afrobrazil vallási rítust művelő nő vette rá a gyerek összeszurkálására, hogy így szakítsa el a férfit a kisfiú anyjától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!