Külföld

2009.12.17. 13:34

Ellenőrző pontnak hajtott a merénylő

Egy ember meghalt és huszonhárom másik megsebesült csütörtökön, amikor merényletet követtek el a dél-oroszországi Ingusföld fővárosában, Nazranyban a közlekedésrendészet egyik közúti ellenőrző pontja ellen.

MTI

A Csecsenfölddel szomszédos Ingusföld ügyészsége mellett működő nyomozati bizottság szerint feltételezik, hogy a halálos áldozat a merénylő, aki gépkocsijával az ellenőrző ponton tartózkodó rendőröknek hajtott és felrobbantotta a nála lévő pokolgépet.
A sebesültek között a belügyi erők tíz tagja, három helyi rendőr és tíz civil van. Sokuk állapota válságos - mondta Szvetlana Gorbakova, a nyomozati bizottság vezető munkatársa. Hozzátette: a tíz polgári áldozat között három gyermek van.
A térségben számos merényletet követtek el a két csecsenföldi háború óta. Az autonóm terület elnöke júniusban pokolgépes merényletben sebesült meg, augusztusban egy rendőrőrsön legkevesebb 24 ember halt meg egy robbantásos támadásban.
Emberjogi aktivisták szerint a rendőrök és a biztonsági erők által a civilek sérelmére elkövetett jogsértések nagyban hozzájárultak a terroristák számának növekedéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!