Külföld

2009.09.17. 10:29

Ámokfutó diák - Molotov-koktélokat robbantott, fejszével esett neki a kapunak

FMH - Tizenegy tanuló sebesült meg csütörtökön reggel a bajorországi Ansbachban, amikor egy diák fejszét használva betört a Carolinum gimnáziumba, majd Molotov-koktélokat robbantott az épületben. A tettest, aki maga is megsebesült, őrizetbe vették.

feol.hu

A rendőrség közlése szerint a sebesültek közül négyen súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedtek, köztük a tettes is. Az ámokfutó merényletet egy 19 éves diák hajtotta végre, aki maga is az ansbachi gimnázium tanulója. Tette elkövetésének oka egyelőre nem ismeretes, de a hatóságok szerint előre kitervelt akcióról van szó.
A 19 éves merénylő fejszével törte be az egyik legrégibb hagyományokkal rendelkező bajorországi gimnázium kapuját, majd a nyolcadik évfolyam egyik osztályában állítások szerint több Molotov-koktélt hajított el. Az ott tartózkodó diákok égési sérüléseket szenvedtek. Egyes hírek szerint az épületből lövöldözés is hallatszott, ezt azonban hivatalosan nem erősítették meg. 
A merénylőt mintegy 10 perccel a támadás után egy rendőrjárőr ártalmatlanná tette. A helyszínre mentőket és tűzoltókat vezényeltek ki. A rendőrség kiürítette az épületet, és megkezdte annak átvizsgálását esetleges további merénylő után kutatva.
Idén márciusban a Stuttgart közelében lévő Winnendenben történt súlyos merénylet. A helyi Albertville gimnáziumban egy 17 éves volt diák apjának géppisztolyával 15 személyt - többnyire diákokat  és tanárokat - mészárolt le, majd magával is végzett. A winnendeni gimnázium tanulói azóta sem költöztek vissza a régi épületbe, és sokan közülük mind a mai napig nem heverték ki az akkor szenvedett sokkot.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!