Külföld

2009.07.20. 09:33

Mekkában járt, új influenzában halt meg egy egyiptomi nő

FMH - Egyiptomban meghalt egy H1N1 vírussal fertőzött beteg, ő az új influenza első halálos áldozata az arab országban - jelentette az egyiptomi sajtó hétfőn az egészségügyi minisztériumra hivatkozva.

feol.hu

A 25 éves nő, aki mekkai zarándoklatról tért haza, vasárnap halt meg a betegségben. Egyiptomban ez idáig mintegy 130 újinfluenzás beteget regisztráltak. A világi hatóságok Egyiptomban és más országokban attól tartanak, hogy a mekkai zarándoklatok hozzájárulhatnak a vírus tömeges elterjedéséhez. A vallási helyek illetékesei viszont bagatellizálják ezt a veszélyt.
Az évenkénti nagy mekkai zarándoklatra, a háddzsra, amelyet idén novemberben tartanak, több millió embert várnak. Úgynevezett kis zarándoklatra, umrára viszont bármikor mehetnek a muzulmán hívők. Sok muzulmán, aki idén mekkai zarándoklatot tervezett, elbizonytalanodott. Az iszlám zarándokutakra szakosodott utazási irodák máris a foglalások visszaesésére panaszkodnak.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!