Külföld

2009.07.08. 05:30

A jemeni légi szerencsétlenség néhány áldozatára bukkanhattak Tanzániánál

Nairobi - Tanzánia partjainál nyolc tetemet vetett partra a víz, valószínűleg a múlt heti jemeni légi katasztrófa áldozatai közül - jelentették a jemeni hatóságok kedden.

feol.hu

A 153 utassal a fedélzetén az Indiai-óceánba zuhant gép szerencsétlenségét csupán egyetlen személy, egy 13 esztendős lány élte túl. A baleset körülményeit vizsgáló jemeni különbizottságot a tanzániai hatóságok értesítették, hogy holttesteket és vélhetően a gép roncsait sodorta partra az áramlat, közel 600 kilométerre a szerencsétlenség helyszínétől. Részleteket nem hoztak nyilvánosságra.

 Időközben a fekete dobozok utáni kutatás egy háromszáz méter átmérőjű övezetre korlátozódott. Egy francia tengeralattjáró vasárnap észlelte a dobozok jeleit, de még nem sikerült teljes pontossággal beazonosítani helyüket. A gép repülési adatait és a pilótafülkében lezajlott beszélgetéseket rögzítő két doboz segítségével lehetne nagy valószínűséggel megállapítani, mi okozhatta a gép lezuhanását.

A comorói francia követségen felállított válságstáb egy tagja az AP hírügynökségnek elmondta, hogy a dobozok túlságosan mélyen vannak ahhoz, hogy búvárok hozhassák őket felszínre. A francia hadsereg hétfői tájékoztatása szerint 500-1200 méter közötti mélységben lehetnek. Várhatóan vasárnap érnek a térségbe azok a különleges francia robotok, amelyek képesek lesznek a tengerfenék átvizsgálására és a fekete dobozok kiemelésére.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!