Külföld

2009.05.29. 06:27

Támadó tálibokat öltek az afgán-amerikai erők

FMH - Harmincöt tálibot megöltek, további 13-at megsebesítettek az amerikai-afgán koalíciós erők a délkelet-afganisztáni Zábul tartományban, miután az iszlamisták megtámadták egyik menetoszlopukat - közölte pénteken az amerikai hadsereg.

feol.hu

Az afgán parancsnokság alatt álló alakulat felderítő feladatokat hajtott végre, amikor csütörtök reggel lesből rájuk támadtak. A felkelők kézifegyverekkel és aknavetőkkel lőtték őket. Az afgán és az amerikai katonák viszonozták a tüzet, egyúttal légi támogatást kértek. A támadók sebesültjeiket hátrahagyva elmenekültek - áll az amerikai haderő közleményében.
Nem sokkal korábban - szerda éjjel - összecsapások voltak a Zábullal szomszédos Paktika tartományban is. Ott 34 fegyverest öltek meg, köztük arabokat és pakisztániakat is.
Mindkét szóban forgó afganisztáni tartomány a pakisztáni határ közelében fekszik. A dél-ázsiai ország Afganisztánnal szomszédos törzsi területe a tálibok felvonulási terepe.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!