Külföld

2009.03.22. 13:36

Egymillió hívővel imádkozott a pápa Angolában

Angola - Afrika megbékélésére szólított fel <i>XVI. Benedek</i> pápa az angolai Luandában bemutatott szabadtéri miséjén vasárnap, egyhetes afrikai útjának utolsó előtti napján.

nincs nev

Mintegy egymillió hívő előtt a katolikus egyházfő "nemzeti megbékélésért" imádkozott Angolában "a polgárháború pusztító és embertelen tapasztalata után" - közölte a Hírszerző. 

A katolikus egyházfő tiszteletére összegyűlt tömegben kitört tülekedésben két embert halálra tapostak, nyolc embert kórházba szállítottak, tíz sérültet pedig a helyszínen láttak el az orvosok. 

Pénteken, az angolai elnök, Jose Eduardo dos Santos rezidenciáján mondott beszédében XVI. Benedek arra szólította fel az afrikai vezetőket, hogy biztosítsanak sajtószabadságot, és folytassanak eredményesebb harcot a szegénység és a korrupció elleni küzdelemben. Angolát az egyik legkorruptabb országnak tartja a Transparency International.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!