Külföld

2008.10.31. 06:42

200 milliárd dolláros kínai befektetés Magyarországon?

<b>Kína</b> - Kétszázmilliárd dollár értékű befektetés lehetőségéről tárgyal <i>Veres János</i> pénzügyminiszter Kínában - értesült a Világgazdaság.

nincs nev

A Világgazdaság szerint Kína ekkora összeget különített el arra a célra, hogy erőteljes jelenlétet teremtsen magának első lépésben a régióban, majd Nyugat-Európában is. Jó eséllyel Magyarország lesz a kiindulópont. 

Az Shanghai Construction Group (SCG) is szeretne üzletekhez jutni a régióban, valamint a kínai fejlesztési bank is szeretne aktív szerepet vállalni. 

Az 50 éve alapított, 1,3 milliárd jüan saját tőkéjű SCG építőipari cég valószínűleg infrastrukturális beruházásokban fog részt venni, míg a kínai fejlesztési bankot sokféle konstrukció érdekelné, beleértve a hitelkihelyezést és az alapkezelést is. 

Kína azért választotta országunkat, mert itt él a térségben a legnagyobb lélekszámú kínai kolónia, és több működőtőke-befektetést hajtottak már végre kínai cégek - írja a Világgazdaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!