Kulcs

2010.08.21. 07:45

Ünnep Adonyban és Kulcson

Szent István ünnepén Kulcson a hajóállomás felújított épületét avatták fel, Adonyban kitüntetéseket adtak át.

Percsi Tibor

Szent István ünnepén avatták Kulcson a felújított hajóállomás épületét. Az ünnep szónokai, L. Simon László országgyűlési képviselő, valamint Kiss Csaba polgármester egyaránt hangsúlyozta, hogy a míves kivitelezés a helyi vállalkozók szakértelmét dicséri. A Leader pályázaton nyert közel 15 millió forintból az épület teljes felújítása elkészült, a földszinten három, az emeleten egy nagyobb, több személy befogadására alkalmas turistaszállás, kiszolgálóhelyiségek, felszerelt konyha várja a hajósokat, a szálláskeresőket. A pályázati forrásból emellett jutott még egy kisebb, de eu-s minőségű játszótér kialakítására is a faluház mögötti füves területen.

Adonyban délután kezdődött a Szent István- napi ünnepség. Itt Ronyecz Péter polgármester államalapító királyunk jelentőségét méltatta, illetve szólt a közösségi összefogásban rejlő erőről. Az ünnepség során kitüntetések átadására is sor került; a képviselő-testület döntése nyomán posztumusz választották Adony díszpolgárává az adonyi születésű Bálint Ágnes írónőt, a legendás „Mi újság s Futrinka utcában?, valamint a felejthetetlen Mazsola alkotóját. A díjat az írónő lányai vették át. ”Adonyért” elismerő plakettet kapott Rózsafi János harctérkutató, aki az adonyi katonák első és második világháborús útját kutatja, és publikálja eddig már négy megjelent kötetében.

Címkék#ünnep

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!