Kulcs

2015.12.21. 15:14

Cserkészek vitték a betlehemi lángot Kulcson

Kulcs - December 19-én, délután 15 órától rendezték meg a családias hangulatú karácsonyi műsort a Faluházban.

Török Tímea

Különleges műsorral hangolódtak a kulcsiak a karácsonyra advent negyedik vasárnapján

Ünnepi díszbe öltözött a faluház és az előtte lévő tér is, igazi meghitt hangulat fogadta a kulcsiakat. A több mint száz vendég lelkes tapssal jutalmazta a karácsonyi műsorban fellépőket. A Vidám Emberek Közössége elnevezésű dalkör bemutatkozó előadása után Jobb Gyula polgármester nyitotta meg a rendezvényt köszöntőjével. Majd Dsida Jenő versét követően a Kulcsi Fekete István Általános Iskola megható műsora következett, valamint a rácalmási cserkészek frissen szerveződő kulcsi raja, Csepregi Márton vezetésével betlehemes játékot adott elő a legifjabb cserkészekkel.

A betlehemi békelángot a Szent Miklós Cserkészcsapat vezetője Blau Sándor vitte el Kulcsra, amelyet Jobb Gyula polgármester ünnepélyesen fogadott. A láng minden évben a betlehemi Születés Bazilikából, Jézus születési helyénél égő örökmécsesek egyikéről érkezik. A lángot repülővel Bécsbe viszik, ahol ünnepség keretében osztják szét sok ország cserkészküldöttei között. Általuk jut el a láng Amerikától Ausztráliáig szinte minden országba. Viszik az ENSZ-be, Rómába a pápához és idén Kulcsra is. Földön, vízen, levegőben, biciklin és gyalog jut el a láng, hogy karácsonykor Betlehem békéjét sugározza az otthonokban. Gyönyörű szimbólum, ahogy az egyetlen lángot számtalanszor osztanak szét, az mégsem lesz kevesebb - akárcsak a szeretet. Az ünnepség után bárki vihetett haza a betlehemi békelángból.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!