Kulcs

2015.08.16. 17:00

Képzeljenek el lecsókrémlevest füstölt pisztránggal, buciban

Kulcs – Több százan vettek részt az I. Kulcsi Lecsófőző Fesztiválon. Ahol nem volt bunda, mert mindenki nyert!

Pekarek János

Biztos, hogy nem az I. Kulcsi lecsófőző fesztivál volt az utolsó, amit a község futball-pályáján rendeztek szombaton délután! Annyira jól sikerült ugyanis, hogy egyszerűen muszáj lesz megrendezni a következőt, egy év múlva. 

A legszebb, hogy három ember civil kezdeményezésére jött létre a fesztivál, sokak segítségével!

Molnárné Lukács Mária ízlel

Az I. Kulcsi Lecsófesztiválon a győzelmet a polgármesteri hivatal szerezte meg s itt rögtön egy mondat az értékelésről. A tányérokra gyűjtött számokkal látták el, a nevek a szervezőknél maradtak titokban a zsűri döntése tehát abszolút pártatlan volt, csakis az állag, az íz és a színvilág számított. Második a Lecsós csapat, harmadik a Jóbarátok lett, míg különdíjat kapott Fater és a nagy kukker együttese mégpedig lecsókrémleves füstölt pisztránggal, buciban tálalva című specialitásukkal...

Összesen tizenegy csapat indult, mintegy száz taggal, a látogatók is kitettek ugyanennyit legalább. Tehát sikeresen zárult a Lecsófesztivál annak ellenére, hogy a hőség miatt nem rendezték meg a tervezett Parasztolimpiát. Üdv a szervezőknek: Ambrus Péternek, Sibáné Pintér Brigittának és Siba Györgynek valamint számos segítőjüknek!

A győztes csapat megkapta a Lecsófesztivál Vándorserlegét, valamint az következő évi fesztiválon való ingyenes részvételi lehetőséget.

Már csak ezért is meg kell rendezni ezt a fesztet 2016-ban is... Ami annál is könnyebb lesz, mivel igen nagy népszerűségre tett szert!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!