fenntartható jövő

2018.11.16. 07:10

Zöld napot tartanak a Jancsárkerti piacon

Jubileumi, 300. árusítási napját tartja szombaton a Jancsárkert termelői piac, ahol ebből az alkalomból a Depónia Kft-vel és a Gaja Környezetvédő Egyesülettel közösen Zöld napot tartanak.

Borsányi Bea

A Zöld piac célja, hogy a fenntartható jövő érdekében minél több fehérvári megismerhesse a környezetbarát háztartás, a csomagolásmentes vásárlás és az otthoni no waste mozgalom – hogyan éljünk úgy, hogy nem termelünk szemetet –, valamint a szelektív hulladékgyűjtés hasznosságát és jó példáit. 9 és 12 óra között különböző programokkal, játékokkal, beszélgetésekkel, és tanácsadással várják az érdeklődőket a szakemberek, akiket többek között arra is meg lehet kérni, hogy számítsák ki az ökológiai lábnyomunkat, vagyis azt, hogy az életmódunkkal mennyit ártunk a Földnek.

A Depónia Kft. elhozza kabalafiguráját, Gyüjtit is, aki napközben körbejár a piacon és azt figyeli, miként csomagolnak az árusok, ezzel is felhívva mindenki figyelmét arra, hogy jó lenne elérni – nem csak a Jancsárkertben, de minden boltban és szupermarketben – az egyszer használatos műanyag zacskók teljes mellőzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában