Elhozta a fődíjat, de nem megy tovább

2018.11.25. 07:05

Virágba borult kisváros a Dunán innen

A Duna-parti kisváros is indult a 2018-as Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen, és kimagasló teljesítményéért belügyminisztériumi elismerésben részesült. Pintér Sándor tárcavezető réz emléktáblát adományozott fődíjként a településnek.

Palocsai Jenő

Spanyárné Halász Szilvia Székesfehérvár főkertésze egyben a Virágos Magyarország területi vezetője is. A szakember elismeréssel beszélt Rácalmásról. Az országos versenyre idén 324 település jelentkezett, de a főbírák csak a fődíjra esélyeseket nézik meg. Hét régióból kell kiválasztani azt a kettőt, aki indulhat a 2019. évi európai Entente Florale Euro-pe-on, képviselve hazánkat.

Rácalmásnak minden esélye megvolt, hogy feljebb juthasson a versenyben, de a polgármester bejelentette, hogy ezt nem vállalják. Schrick István büszke az eredményre, ennek ellenére azonban nem vállalják a nemzetközi megmérettetést, mert most épül a Millenniumi park, és emiatt nincs esély arra, hogy tavaszig vonzó zöldövezetté tudják varázsolni Rácalmás szívét. A 2020-as versenyre készülő város vezetője szerint nem csak az önkormányzat érdeme a fődíj, mert sokat tettek ezért a parkokat, virág-

ágyásokat gondozó városvédők, nyugdíjasok és a helyi civil szervezetek is.

Vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában