Vértesacsa

2017.11.07. 19:39

A vértesi településeken ügyeskezűek szépítik az utcát

Halloween után is jópofa utcai dekorációkkal lehet találkozni a vértesi falvak utcáin. Lelkes helyi ügyeskezűek munkáját dicsérik.

Kocsis Noémi

Csákváron a Pöllöngérnek is ismert terecskén csal mosolyt az arra járók arcára Gulyásné Rita hangulatos műve

Fotó: Némedi István

Mintha csak a kerítéshez támaszkodna a csákvári Kossuth utca kis terecskéjén a képen látható tök-szalma bábu, mindenféle színes és természetes dekorelemmel körítve. A hangulatos őszies kompozíciót a falusi közterek immár hagyományossá vált dekoreleme, a felvirágoztatott kerékpár is kiegészíti, mindez egy helyi ápolónő, Gulyás Jánosné Rita alkotása, aki az őszi időszakban rendszeresen megszépíti munkáival a közterületet – most a helyiek által régiesen csak Pöllöngérnek ismert terecskét.

Csákváron a Pöllöngérnek is ismert terecskén csal mosolyt az arra járók arcára Gulyásné Rita hangulatos műve
Fotós: Némedi István

Igaz, nem közterületen, hanem az iskolában látható egy másik nagyon egyedi alkotás Vértesacsán: a káposztafejű, krumplilábú, cékla mellkasú, kukoricával, paprikákkal díszített, életnagyságú szalmabábot a Reményik Sándor Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda diákjai készítették egy kereskedelmi pályázatra, és Fánk Bélának nevezték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában