fákkal övezett ösvény

2018.06.12. 18:00

Versenyfutással avatták az erdei futóösvényt Ercsiben

A polgármester és az alpolgármester vezetésével indult meg a futók csoportja az erdei ösvény átadása után. 

Bokros Judit

Izzasztó déli melegben készülődtek a nemrég kialakított erdei futó-illetve gyalogos ösvény átadására az ercsi iskolások és a jelen lévő politikusok, valamint a Vadex Zrt. képviselői és más érdeklődők kedden. Kiderült: az Ercsi Eötvös József Általános Iskola sportrendezvényéhez kapcsolódva tervezték fölavatni az ösvényt, amely mellett három híd, pihenők és vénic szilfák várják a természet közelségére vágyókat.

Győri Máté polgármester elmondta: reméli, hogy a kialakított ösvény és környezete gyakori találkozóhelyül szolgál az ercsiek számára. Felhívta a figyelmet arra, hogy szemléletformálás céljából szándékosan nem helyeztek el szemeteseket, mert arra szeretnék ösztönözni a kirándulókat: amit elvittek magukkal, azt vigyék is haza. Ha pedig ez szemét, akkor azt otthon dobják ki, akár szelektíven.

 

Az eseményen jelen volt Galambos Dénes volt országgyűlési képviselő és a kivitelező Vadex Zrt. képviselője, Sebestyén János erdőmérnök. Ő kiemelte: minél színesebb és fajgazdag állomány létrehozására törekedtek, a korábban kipusztulással fenyegetett vénic szil fák jelenléte pedig igazi különlegesség.

A szalagátvágás után megkezdődhetett a versenyfutás.

Az ösvényt az önkormányzat költségvetéséből, közel hat millió forintból alakították ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában