Muzsikál az erdő

2019.05.20. 07:15

Vers, dal, tánc, színpad – Tartalmasan telt a Tavaszi Kulturális Fesztivál

Az erdő most nem muzsikált, annál inkább a színházterem. A szépkorúak egyesülete a változékony időjárás miatt ezúttal kénytelen volt lemondani a természetközeli helyszínről.

V. Varga József

Ezúttal a Civil Központban énekeltek a nyugdíjasok Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Fejér Megye és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Nyugdíjas Baráti Egyesülete szombaton a Civil Központba invitálta barátait és társklubjait Fehérvárról és Fejér megyéből, de meghívásukat öt Győr-Moson-Sopron megyei településről is elfogadták. Csikvándról, Ikrényből, Lébényből, Mosonmagyaróvárról és Tápról dalkörök léptek fel.

Ezúttal a Civil Központban énekeltek a nyugdíjasok
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Barabásné Soltész Éva, a házigazda egyesület elnöke elmondta: hagyományos Muzsikál az erdő rendezvényüket most Tavaszi Kulturális Fesztiválnak keresztelték el, ugyanis nem akarták kitenni magukat és vendégeiket annak, hogy a változékony időjárás esetleg közbeszóljon. A város nevében Földi Zoltán önkormányzati képviselő, a humán közszolgálati szakbizottság elnöke köszöntötte a résztvevőket, kiemelve, hogy Székesfehérvár kulturális életének minden évben üde színfoltja a baráti egyesület tavaszi seregszemléje. A szépkorúakhoz szólva egyebek között kiemelte: a fiatalabb generációk számára is példaértékű, ahogy a nyugdíjasklubok tagjai értékes tartalommal töltik meg mindennapjaikat. Vers, dal, tánc sorjázott a színpadon, ottjártunkkor éppen a fehérvári Arany János szavalt, a kőszárhegyi Nagy Bálint énekelt és a ráckeresztúri együttes táncolt. A műsorközlő tisztét Paál István, a rendező egyesület korábbi elnöke töltötte be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában