Lebetegedett az első fokon elítélt volt igazgató védője

2019.06.19. 07:05

Várni kell az igazságra a bicskei gyerekotthon volt igazgatója ügyében

Elmaradt a keddre tervezett másodfokú nyilvános tárgyalás a bicskei gyerekotthon volt igazgatója ügyében, mégpedig az elsőrendű vádlott védőjének betegsége, kórházi kezelése miatt.

Majer Tamás

A vádlottak padján. A fotó az egyik korábbi tárgyaláson készült Fotó: FMH-archív

A Székesfehérvári Törvényszék első fokon 8 év fegyházra ítélte V. J. elsőrendű vádlottat, K. B. felfüggesztett szabadságvesztést kapott ugyanott.

Lapunk hétfőn beszélt a Győri Ítélőtábla (ide került az ügy) sajtószóvivőjével, Ferenczy Tamással. A szóvívó reményét fejezte ki, hogy még a július 20-án beálló, egy hónapig tartó törvénykezési szünet előtt bepótolhatják a tárgyalást.

Emlékeztetőül: „az 1960-ban született V. J. elsőrendű vádlott 26 évig egy gyermekotthon igazgatója volt [...], a Köztársasági Érdemkereszt bronz fokozatának tulajdonosa. A gyerekeket – a későbbi sértetteket – 4 és 8 éves koruk között helyezték el a gyermekotthonba, ekkor elsőrendű vádlott gyámsága alá kerültek. V. J. igyekezett velük jó kapcsolatot kialakítani, némelyik gyermek apjaként tekintett rá” – ezt az első fokon eljárt Székesfehérvári Törvényszék állapította, fogalmazta meg.

A vádlottak padján. A fotó az egyik korábbi tárgyaláson készült
Fotó: FMH-archív

A szöveg, amely a Győri Ítélőtábla honlapján elérhető, a mindennapi élethez szokott többség számára gyomorforgató leírásokkal folytatódik, amelyben azt taglalják, hogy a Székesfehérvári Törvényszék megállapítása szerint mit és hogyan tett V. J. első-, illetve K. B. másodrendű vádlott a gyermekekkel.

„Az elsőfokú bíróság az elsőrendű vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette, szexuális erőszak bűntettének kísérlete, szexuális visszaélés bűntette miatt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlott a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. A másodrendű vádlottat szexuális visszaélés bűntette miatt 1 év 6 hónapi szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette, valamint mindkét vádlottat végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.” – idézet vége.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításáért, V. J. és védője a felmentés érdekében fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában