a terület magán, a guanó nem az

2019.04.16. 09:00

Varjak, parkolás lakói kérdésre fehérvári lakossági fórumon

Terepbejárásokat követően került sor hétfőn 17 órától a Vasvári Pál Gimnáziumban megrendezett lakossági fórumra.

Sági Zoltán

Molnár Tamás önkormányzati képviselő: „Százszázalékos támogatottsága semminek sincsen”

Fotó: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

A 4. számú választókörzetből érkezett hallgatóságnak a terület önkormányzati képviselője, Molnár Tamás röviden szólt először a folyamatban lévő, majd részletesebben a tervezett, valamint a szükségesnek mutatkozó jövőbeni fejlesztésekről.

Az első nagyobb téma a Lövöde 40. környékén kialakult varjúhelyzet volt. Ezzel kapcsolatban megszólalt az érintett terület közös képviselője, Egyed Attila, aki a lakók kéréseit tolmácsolta a városvezetésnek és a megjelent környezetvédelmi szakembereknek. A varjak mielőbbi eltávolításán túl igényként fogalmazta meg, hogy a Városgondnokság a keletkező guanót nagynyomású berendezésekkel a megszokottnál sűrűbb időközönként távolítsa el – lehetőség szerint az érintett ingatlanok udvarainak szilárd burkolatáról is. Bár ott a terület magán, a guanó nem az – érvelt.

Molnár Tamás önkormányzati képviselő: „Százszázalékos támogatottsága
semminek sincsen”
Fotó: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

A másik nagyobb téma a körzet parkolási helyzete volt, amellyel kapcsolatban elhangzott: a vasút környéki fizetős parkolási övezetek kialakítására vonatkozó aláírásgyűjtés elkezdődött. A fizetős övezet kialakításhoz szükséges eszközbeszerzések mintegy 6-8 hónapot vesznek igénybe, mondta el Molnár Tamás, aki az érintett iskola dolgozóival a fizetős parkolás kérdésében egyeztető párbeszédben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában