még várat magára

2019.03.29. 07:49

Van-e egység?

Pár hete még úgy tűnt, teljes ellenzéki összefogással vágnak neki az idei helyhatósági választásoknak a baloldali pártok.

Nagy Zoltán Péter

Talán emlékezetes volt a demonstráció, amit a Fejér Megyei Hírlap székházánál szerveztek a baloldalon összezáró szövetség tagjai.

Akkor még Balsay István 2 neve forgott közszájon, mint az ellenzék polgármester-jelöltje, ám a tüntetés szervezői a rendezvény után úgy döntöttek, mégsem a fiatalabbik Balsay a nekik megfelelő személy. Az FMH információi szerint fél tucat ismert vagy kevésbé ismert orvost, vállalkozót kerestek fel, hogy álljon a baloldali tömörülés élére, de az MSZP– DK–Jobbik szövetség valahogy senkinek sem volt elég combos erő ahhoz, hogy megmérettessék magukat. Időközben a Jobbik országos elnöksége – ahogy arról értesültünk – mégis úgy döntött, az önkormányzati választáson inkább nem baloldaliak lesznek, hanem önállóan indulnak az őszi választáson. Ám a fehérvári frigy olyan köteléknek bizonyult, hogy azt szeretnék menteni az ellenzéki szereplők, és egyesületet hoznak (hoztak?) létre, amely védernyő alá bújnak a baloldali pártok – értesült a Hírlap. A pártok szövetsége egy egyesület mögé bújva szeretné titkok homályába rejteni az együttműködést. Mint azt megtudtuk, feladják a pártokon kívül álló polgármester-jelöltek személyét kutatni, és inkább Márton Roland szocialista politikust indítják. Információink szerint ennek nem annyira örül a Jobbik országos elnöksége. Így a baloldali egység még várat magára Fehérváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában