Rendkívüli döntések

2019.02.23. 07:40

Vajon többen utaznak majd busszal áprilisban Fehérváron?

Rendkívüli közgyűlésen folytatta határozathozó munkáját pénteken délelőtt Székesfehérvár képviselő-testülete.

Majer Tamás

30 millió forint a buszbérletek egyszeri támogatására

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Három olyan napirendi pontot hozott a rapid ülés, amely kapcsán már lapunkban is olvashattak híradást. Ismert, a székesfehérvári, 65 év felettiek idén egyszeri, 5 ezer forintos támogatásban részesülnek, amelyet a város jól szuperáló gazdasága miatt könnyű kigazdálkodnia az önkormányzatnak. Kiderült, készpénzben kapják meg az összeget a jogosultak.

30 millió forint a buszbérletek egyszeri támogatására
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Szintén ismert már, hogy a székesfehérvári helyi közösségi közlekedést igénybe vevő, teljes árat fizető utasok idén egy félhavi bérlet árát megspórolhatják. A támogatott hónapban – áprilisban – a másik felét a városi büdzsé fedezi. Egészen pontosan: a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ bevételkiesésére 30 millió forintot különít el a város, ennek terhére történik majd a kifizetés, a tételes elszámolás után. A kedvezményhez nem kell fehérvári lakcím, arra a vidékről bejárók is jogosultak. A havi bérletek mellett, arányosan a negyedéves bérletek árát is csökkentik az adott időszakban.

Arról is írtunk már, hogy három másik fejér megyei település mellett Fehérvár – saját, magas adóerő-képessége miatt – kiszorul azon települések köréből, ahol kulturális közfoglalkoztatottak alkalmazhatók; március 1-jétől lép érvénybe az intézkedés. E hirtelen jött seb gyors kezelésére a város pluszpénzt ad a Vörösmarty Mihály Könyvtárnak, így március 1. és június 30. között 6 álláshely létesül náluk ideiglenesen, ebből 12 közfoglalkoztatott bérét fizethetik ki. Ide kapcsolódik, hogy a Szent István Király Múzeum, sőt a Városgondnokság is állományába vette már – korábban – saját közfoglalkoztatottjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában